Annons

Ryssland: Strider tvingade plan till marken

Syrien • Publicerad 7 februari 2020

Ett civilt flygplan med 172 passagerare tvingades landa på en rysk bas i Syrien för att undvika eld från syriskt luftvärn, enligt Ryssland.

De syriska styrkorna svarade på israeliska anfall, enligt uppgift från det ryska försvarsdepartementet på fredagen.

Annons

Det framgick inte vilket flygbolag planet skulle tillhöra, men beskjutningen ska ha ägt rum i torsdags när det var på väg från Irans huvudstad Teheran till Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar flera ryska nyhetsbyråer.

Det är en månad sedan ett ukrainskt plan sköts ned strax efter start från Teheran och alla 176 ombord miste livet. Bland dem fanns 17 personer hemmahörande i Sverige. Enligt de iranska myndigheterna skedde det av misstag.

Syrien säger sig ha stoppat israeliska robotar över Damaskus i torsdags.

Händelsen har inte bekräftats av andra källor. Ryssland hävdar att israelisk radar ser civila plan och att dess operationer riskerar livet på flygpassagerare. Israel har avböjt att kommentera.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons