Annons

Ryska medier tar bort innehåll om Navalnyj

Ryssland • Publicerad 1 februari 2022
Fängslade ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Bilden togs i samband med att han deltog i en domstolsförhandling via videolänk den 17 januari i år.Foto: Denis Kaminev/AP/TT

Flera oberoende nyhetsmedier i Ryssland vittnar om att de har beordrats att radera rapportering om korruptionsutredningar som den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj ligger bakom.

Tv-nätverket Dozjd och nyhetssajten Meduza finns bland dem som uppger att de har tvingats av kommunikationsmyndigheten Roskomnadzor att radera rapporteringen för att undvika att blockeras.

Annons

Nyhetsmedierna uppger att rapporteringen som Roskomnadzor krävt ska raderas handlar om utredningar av påstådda organtransplantationer till personer inom den ryska eliten, däribland president Vladimir Putin.

I januari i fjol publicerade Navalnyjs rörelse en film om en överdådig fastighet vid Svarta havet som Navalnyj hävdar att ryska oligarker byggt åt Putin. Filmen har fått fler än 120 miljoner visningar sedan den släpptes.

Roskomnadzor vill inte kommentera uppgifterna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons