Annons

Rysk motattack efter brittiska sanktioner

Ryssland/Storbritannien • Publicerad 7 juli 2020
Enligt Kremls talesperson Dmtrij Peskov kommer Ryssland att svara "ömsesidigt" på Storbritanniens sanktioner. Arkivbild.
Enligt Kremls talesperson Dmtrij Peskov kommer Ryssland att svara "ömsesidigt" på Storbritanniens sanktioner. Arkivbild.Foto: Alexej Nikolskij/AP/TT

Moskva utlovar sanktioner gentemot Storbritannien som svar på att den brittiska regeringen på måndagen beslutade att införa sanktioner mot 25 ryska medborgare.

– Vi kan bara beklaga dessa ovänskapliga åtgärder, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov till reportrar och meddelar att Ryssland kommer att tillämpa "principen om ömsesidighet".

Annons

De ryssar som omfattas av de brittiska sanktionerna anses på ett eller annat sätt ha varit delaktiga i övergreppen mot den ryske advokaten och skatterevisorn Sergej Magnitskij, som dog i ett fängelse i Moskva 2009.

Rysslands ambassad i London förnekar anklagelserna och säger att landets juridiska system är självständigt från myndigheterna och enbart guidat av lagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons