Annons

Rustik portergryta

Receptet på den goda portergrytan som Camilla Hjort och matlaget gjorde kommer från ica.se.
Publicerad 16 februari 2020

Det här behöver du:

ca 800 g benfri högrev i bit

Annons

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör eller margarin

50 cl porter

1/2 dl kinesisk soja

2 dl vatten

2 lagerblad

140 g tärnat bacon

250 g haricots verts

1 msk svartvinbärsgelé

Annons

1 msk majsstärkelse

1 dl vispgrädde

svartvinbärsgelé till servering

salt och peppar

Gör så här:

Skölj av köttet i kallt vatten. Putsa det fritt från senor och skär i 3 x 3 cm stora tärningar. Skala och skär lök och vitlök i grova bitar.

Bryn köttbitarna runtom i matfettet i en gryta. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.

Häll på porter, soja och vatten. Lägg ner lagerbladen. Koka upp och skumma av. Sätt på lock och låt sjuda 1 1/2–2 timmar tills köttet är mört. Hit kan förberedas.

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.

Annons

Ta upp köttet och sila buljongen. Skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen. Rör ner gelén och majsstärkelsen utrörd i grädden. Koka upp och sjud ca 2 minuter. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt. Servera grytan med moset, bacon, haricots verts och svartvinbärsgelé.

Här kan ni läsa mer om matlaget Isterbandskontrolltanterna:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons