Rubrik saknas

Nyheter • Publicerad 27 maj 2003
FOTO: SVT/MARTINA MAGNTORN
FOTO: SVT/MARTINA MAGNTORNFoto: 

Komedi. åXå når Rachel Molin i en klädbutik i centrala Stockholm. Vi hör henne köpa en blå klänning.

- Jag har inte testat den än, men känner på mig att den kommer att bli min favorit, skrattar hon i sin "nalle".

I vanliga fall är det vi som skrattar åt Rachel Molin och gänget bakom Kvarteret Skatan, som går varje torsdag i SVT. Eller varför inte Snacka om nyheter på söndagar eller hennes karaktär Tant Mutti i radioprogrammet Sovmorgon.

Mycket stavas Rachel Molin just nu. Mycket som har med komedi att göra.

Men debuten framför kameran kom i Vänner och fiender 1996.

- Egentligen är det ingen större skillnad mellan såpoperor och komediserier. Att läsa manus till Vänner och fiender kunde ibland vara väldigt underhållande, minns hon.

Rachel Molin är just nu överlycklig. SVT har gett ensemblen nådiga nicken att spela in ytterligare en omgång av Kvarteret Skatan.

- Komik i tv kan lätt bli ett självmordsuppdrag, men många verkar uppskatta Kvarteret Skatan och då känns det inspirerande att fortsätta.

Kan du berätta någon hemlis från inspelningen av serien?

- Ja, det kan jag faktiskt. Inspelningen tog extra lång tid på grund av en viss persons oproffsighet. Min. Jag skrattade nämligen så mycket under vissa tagningar att mascaran rök all världens väg.

Vad går du i gång på, vad skrattar Rachel Mohlin åt?

- Jag gillar Mikael Syrén (P3-komiker) och sedan brukar alltid gamla Woody Allen-filmer funka.

Vi har fått nys om att du är bra på att imitera Maud Olofsson. Kan du inte ge oss ett smakprov?

- Jag står i en provhytt, men det ska väl gå.

- Jag sitter här och har stickat en tröja med en Belgium Blue-ko på som jag ska ha på mig under hela valkampanjen, säger hon på renaste Maud Olofssonska.

Wilhelm Askebring
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.