Rubrik saknas

Nyheter • Publicerad 26 november 2003
Foto: TV4
Text: Malin Wollin
Foto: TV4 Text: Malin WollinFoto: 

Ordjakten. Anton Körberg pusslar på jobbet som programledare för just Pussel på. Från redaktionen berättar han om hur det gick till när han fick jobbet.

- Det var någon som ringde om det här jobbet när jag låg och halvsov, så jag hade inte så bra koll på vad det gällde. Dessutom missade jag min audition, men jag fick jobbet ändå.

Han är programledare för ett ogillat program som inte en utan flera apat efter. Men när andra gör allt för att fylla ut tiden med hysteriskt gnafs, babblar Anton Körberg på som om det inte fanns någon gryning.

- Man försöker ju skämta till det, men frågan är om det inte är bättre att försöka vara seriös. Ibland vet jag inte vad jag pratar om.

Många är de som förbannat detta nya, pengagenererande format, men det har inte nått Anton Körbergs öron.

- Alla tycker ju olika, jag får höra lite av varje, men det är ingen som ger mig skulden för programmet, säger Anton Körberg. Det vore dumt, det är ju tillexempel inte Kristin Kaspersen som uppfunnit Fortet.

- Däremot har en del hört av sig när jag driver med Stureplansdrägg, men det står jag för, de är vidriga.

Anton Körberg har ingen aning om hur många som ringer varje dag, och han vet heller inte varför det är en hemlighet. Men det är ingen hemlighet vad han tyckte om programidén när han skulle lösa ordgåtan is_ jörn.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.