Annons

Rökare omkom i balkongbrand – kommunen anmäler

Vård • Publicerad 6 juli 2020
En person på ett vård- och omsorgsboende dog efter att skadats i en brand på en balkong. Nu anmäls händelsen till Ivo. Arkivbild.
En person på ett vård- och omsorgsboende dog efter att skadats i en brand på en balkong. Nu anmäls händelsen till Ivo. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En boende på ett vård- och omsorgsboende i Kungsbacka kommun dog efter att personens kläder fattat eld vid rökning. Nu har kommunen lämnat in en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Händelsen inträffade i juni på ett boende som drivs av kommunen. En boende hjälptes ut på balkongen för att röka och lämnades ensam av personalen. Strax därpå kände personalen lukten av brandrök från balkongen och släckte branden, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Den boende fördes med ambulans till sjukhus men avled senare av skadorna. Kommunens utredning kom fram till att det rört sig om ett så allvarligt missförhållande att en anmälan till Ivo var nödvändig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons