Robert Wells till Virserum musikdagar

Nu är artisterna till sommarens upplaga av Virserums musikdagar klara. Bland artisterna märks Robert Wells och världssopranen Katarina Dalayman.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014
Världssopranen Katarina Dalayman kommer till Virserum.
Världssopranen Katarina Dalayman kommer till Virserum.Foto: Mats Bäcker
Katarina Dalayman i rollen som Brünnhilde i Wagners Nibelungens ring på Metropolitan i New York. Foto: Metropolitan, Marty Sohl.
Katarina Dalayman i rollen som Brünnhilde i Wagners Nibelungens ring på Metropolitan i New York. Foto: Metropolitan, Marty Sohl.Foto: Marty Sohl
Foto: 
Robert Wells är klar för musikdagarna.
Robert Wells är klar för musikdagarna.Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

För 18:e året i rad arrangeras Virserums musikdagar och i år äger festivalen rum den 22–28 juni. I dagarna sju ges ett 30-tal konserter i kyrkan, logen och på ängen.

Robert Wells, som firar 25 år med Rhapsody in Rock med en stor turné i höst, uppträder och världsartisten Katarina Dalayman, en av våra främsta företrädare för Sveriges sångarexport, kommer till Virserum.

– Målet med musikdagarna var från början att bidra med en musikfest med artister som ena dagen uppträder i Berlin nästa vecka i New York och sedan plötsligt i min gamla hembyggd, Virserum. Jag är glad att jag har lyckats med det även i år, säger Tommy Svanström, musikdagarnas konstnärliga ledare.

Katarina Dalayman är verksam på världens stora konsert- och operascener som Bastiljoperan i Paris, Metropolitan, Deutsche Oper i Berlin, och La Scala i Milano. Om drygt en månad sjunger hon i Virserums kyrka.

Bland artisterna syns även Tina Ahlin som uppträder med svenska visor och "poetisk jazz" samt Marika Lagercrantz, skådespelare och kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin.Hon kommer till logen för att läsa poesi till musik i skymningen.

– Marika Lagercrantz har uppträtt på musikdagarna tidigare och det brukar vara magiskt att sitta på logen i mörkret och lyssna till hennes röst, säger Tommy Svanström.

I samband med musikdagarna arrangeras även traditionsenligt Barnfestivalen. Förutom att gå på olika konserter kan den unga publiken prova på att komponera, dansa och testa olika instrument.

Robert Wells, Katarina Dalayman, Marika Lagercrantz, Tina Ahlin, Peter Asplund & Martin Sjöstedt Dektette, Maria Nordenback-Kress med flera.

Anna Törnkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.