GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Riskerade liv – läkare kan mista legitimation

Vård • Publicerad 25 januari 2023
Läkaren har anmälts av flera apotek efter att han skrivit ut stora mängder narkotikaklassade mediciner. Arkivbild.
Läkaren har anmälts av flera apotek efter att han skrivit ut stora mängder narkotikaklassade mediciner. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En läkare i Örebro bör stängas av i väntan på att beslut om huruvida hans legitimation ska dras in. Det anser Inspektionen för vård och omsrog (Ivo), rapporterar P4 Örebro.

Läkaren har vid upprepade tillfällen anmälts av apotek eftersom han förskrivit stora mängder narkotikaklassade preparat till patienter.

Ivo har även gått igenom patientjournaler där det framgår att läkaren bland annat skrivit ut flera tusen narkotikaklassade tabletter. Bland patienterna finns en person som enligt granskningen lider av ett uppenbart missbruk som skulle riskerar att leda till att patienten dör.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.