Annons

Inställda tåg och höjd beredskap inför oväder

SMHI har utfärdat riskvarningar för stormbyar i stora delar av södra Sverige från sent på söndag kväll och under natten till måndag.
Trafikverket har beslutat om inställd tågtrafik på flera sträckor och elnätsföretaget Ellevio höjer beredskapen.
Väder • Publicerad 7 februari 2020
SMHI har utfärdat riskvarningar för stormbyar i stora delar av södra Sverige från sent på söndag kväll och under natten till måndag. Arkivbild.
SMHI har utfärdat riskvarningar för stormbyar i stora delar av södra Sverige från sent på söndag kväll och under natten till måndag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt Trafikverket är tågtrafiken inställd på fyra sträckor från klockan 12.00 på söndag. Det är Uddevalla–Strömstad, Herrljunga–Borås, Håkantorp–Gårdsjö samt Borås–Varberg. Sträckorna beräknas kunna öppnas igen efter klockan 14.00 på måndag.

Detta sedan varningar för risk för högt havsvattenstånd i Skagerrak och Kattegatt utfärdats av SMHI. Det ligger också riskvarningar för stormbyar i Bohuslän, Göteborg, Sjuhäradsbygden, Göta älv, delar av Jönköpings län samt hela Hallands, Skåne, Kronobergs och Blekinge län samt Öland och Gotland.

Annons

Både SMHI och Trafikverket betonar att prognoserna kan förändras.

Destination Gotland säger sig följa situationen.

– Men just nu har vi inga inställda avgångar som är planerade, säger försäljnings- och marknadschef Adam Jacobsson till TT.

Ellevio skriver i ett pressmeddelande att antalet montörer i beredskap i Halland och Västra Götaland fördubblas. Kundservice och driftcentral förstärks också för att kunna hantera strömavbrott eller andra incidenter i bolagets nätområden.

Tomas Bengtsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons