Annons

Provanmälan stängd – fortfarande platser kvar

Utbildning • Publicerad 2 oktober 2020
I natt stängde anmälan till högskoleprovet. Arkivbild.
I natt stängde anmälan till högskoleprovet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Trots initialt kaos uteblev stormen. När anmälan till höstens högskoleprov stängde vid midnatt, natten till fredag, fanns det fortfarande över 1 000 provplatser kvar, enligt Universitets- och högskolerådet (UHR).

"Vi förutsåg ett stort intresse för höstens högskoleprov och så har det också varit. Samtidigt verkar många ha hörsammat uppmaningen att bara anmäla sig om man verkligen behöver ett provresultat för vårterminens antagning", säger Sveriges nationella provsamordnare Peter Honeth i ett pressmeddelande från UHR.

Totalt har 26 614 svenskar anmält sig för att skriva provet den 25 oktober. När anmälan öppnade i förra veckan utbröt kaos. Rekordlånga köer, tekniskt strul och rapporter om fusk fick tiotusentals svenskar att sitta i timmar och vänta på sin tur.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons