Annons

Kokain och brodersmocka i prins Harrys bok

Prins William "slog ner mig till golvet", skriver prins Harry i sin kommande självbiografi. Han berättar också om sina erfarenheter av kokain, hur många människor han dödat som militär och hur han förlorade sin oskuld.
Än så länge är tystnaden kompakt från Buckingham Palace.
Storbritannien • Publicerad 5 januari 2023
Brittiska prins William, till vänster, och prins Harry vid drottning Elizabeths begravning i september förra året.Foto: Hannah Mckay/AP/TT

Bråket mellan bröderna ska ha uppstått i Harrys hem i London 2019, skriver The Guardian, som var den första medieorganisationen som kommit över ett av några exemplar av självbiografin inför boksläppet.

I boken beskrivs hur William besökte sin yngre bror för att diskutera deras inbördes relation samt deras förhållande till medierna. Enligt det som läckt ut av självbiografin ska William vid tillfället ha kallat Harrys fru Meghan Markle för svår, otrevlig och "avig".

Annons

Harry skriver att bråket eskalerade så att William till slut tog tag i hans krage, slet sönder hans halsband och slog ned honom, enligt tidningen.

Enligt Harry själv fick han sår på ryggen och blåmärken efter att ha landat på en vattenskål avsedd för hushållets hund.

Pilot i Afghanistan

Boken, som har titeln "Spare" (ungefär Reserven på svenska), planeras att komma ut på tisdag i nästa vecka men på torsdagen kom den av misstag ut i Spanien. Den drogs snabbt tillbaka men flera medier hade då redan hunnit komma över exemplar.

Förutom brodersbråket beskriver prins Harry hur han under sina tonår testade kokain och hur han förlorade sin oskuld på ett "förödmjukande" sätt på en åker bakom en pub.

Även prinsens tid som pilot i en attackhelikopter i Afghanistan avhandlas i boken. Harry skriver att han under tiden i landet dödade sammanlagt 25 personer.

"Det är inte ett antal som ger mig tillfredsställelse, men det besvärar mig inte heller", står det enligt nyhetsbyrån AFP i självbiografin.

Om det fysiska bråket med brodern skriver Harry att William först lämnade bostaden, men snart återkommit, såg ångerfull ut och bad om ursäkt.

Använde smeknamn

"Du behöver väl inte tala om det här för Meg", ska prins William då ha sagt.

"Att du attackerade mig?" frågade då prins Harry.

"Jag attackerade dig inte, Harold", svarade William och använde Harrys smeknamn.

Annons

Prins Harry gifte sig med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle 2018, och de utnämndes till hertig och hertiginna av Sussex. År 2020 fattade de det kontroversiella beslutet att lämna det kungliga livet med hänvisning till att medierna varit alltför närgångna. Året därpå klippte de banden och flyttade till Kalifornien i USA.

De båda har dock kvar titlarna hertigen och hertiginnan av Sussex. Paret har sedan dess bland annat ställt upp i en uppmärksammad intervju med den amerikanska tv-stjärnan Oprah Winfrey och gett ut ut en dokumentär om sitt liv i USA.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons