Annons

Debatt mellan Trump och Biden ställs in

USA • Publicerad 10 oktober 2020
Presidentkandidaterna i debatten som hölls den 29 september.
Presidentkandidaterna i debatten som hölls den 29 september.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Den planerade debatten mellan de amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Joe Biden den 15 oktober ställs in. Det meddelar den kommission som ansvarar för evenemanget.

Debatten skulle hållas digitalt som en försiktighetsåtgärd sedan president Trump testat positivt för covid-19. Men han har sagt att han vägrar vara med på en debatt på nätet. Biden har i sin tur meddelat att han inte tänker möta sin motståndare öga mot öga om han fortfarande har coronaviruset i kroppen.

Annons

Debatterna har varit ett stående inslag i amerikanska presidentval sedan 1976. Och sedan år 2000 är det standard att det hålls tre stycken när valkampanjerna närmar sig sitt slut. Men i år blir det alltså bara två. En har redan hållits och den sista är planerad till den 22 oktober i Nashville.

USA går till val den 3 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons