Populär programledare

Lena Philipsson har ljusblå mockaboots med guldknyten runt vristen och är klädd i glittrig indigoblå blus. Snygg som sjutton. Och fotografernas kameror knäpper i ett.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2006
Lena Philipsson. 
Foto Daniel Johansson
Lena Philipsson. Foto Daniel JohanssonFoto: 

Proceduren är likadan varje vecka. Presskonferens med programledaren Lena Philipsson klockan tolv på fredagen. Med tanke på att Melodifestivalen är framme vid delfinal nummer tre borde inte Lena vara lika intressant längre – men det är hon.

När en av kvällstidningarnas web-tv-killar ställer den femte frågan i rad om Lenas pojkvän Martin Björk och vad hon tycker om att han för första gången stöttar henne på plats börjar Lena Philipsson tröttna.

– Värst vad du ställer Martin-frågor idag, säger hon lite irriterat, men utan att för en sekund tappa proffsigheten.

Mest handlar snacket med Lena om sexskämten hon gjort sig känd för i de tidigare deltävlingarna. Kommer hon att fortsätta i samma stil?

– Jag har brutal humor och jag och mitt team skrattar jättemycket själva. Sexskämten är ganska harmlösa och jag har inga problem med att stå för det jag gör.

Du är ju mamma också, spelar det någon roll hur barnen reagerar? vill någon veta.

– Mina barn ser det inte på det viset. Vilken fin klänning du hade mamma kanske Saga säger.

Självförtroendet är inte naggat i kanten av kritiken.

– Det är mitt jobb att gå ut och leverera och se glad ut i alla fall. Självförtroende handlar mycket om att göra det man känner sig bekväm med, då blir man tryggare.

Tittarraset bekymrar inte Lena Philipsson.

– Jag tror att det betyder mycket att det började klockan sju förra veckan. Men vi har tillräckligt många tittare ändå.

Jag undrar om programledarjobbet blivit roligare under resans gång.

– Jag känner mig tryggare och kan slappna av mer nu. När man kör första gången är det så många saker som ska falla på plats.

Hon passar på att tacka Karlskrona för bästa välkomstfesten hittills.

Inget dåligt betyg av en schlagerdrottning.

Carin Janefrid
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.