Poppärlor som får Hultsfred att dansa

Gillar du Two Door Cinema Club och Phoenix borde du ta och kolla upp det här unga holländska bandet.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2014
Foto: Christer Tille
Foto: Christer Tille
Foto: Christer Tille

Project Bongo bildades 2012 på en musikutbildning i Utrecht och har redan fått pris som bästa indieband i hemlandet där de också spelas på största radiostationerna.

Här i Hultsfred är det Project Bongo som får fart på festivalstämningen under sin spelning ganska tidigt på fredagen. De levererar tonvis med scenenergi och låtarna är dansanta popdängor som kombinerar bra sång med lekfulla rytmer väldigt likt redan nämnda Two Door Cinema Club. Bandet vågar sig till och med på att försöka få publiken, som växer allt eftersom, att sjunga med i Dancing monkey, den riktigt dängiga titellåten från nysläppta ep:n.

Allra bäst är She, som har alla ingredienser för att kunna slå vitt och brett. En äkta poppärla faktiskt.

Sedan måste man gilla hela grejen med att bandmedlemmarna efter konserten kommer ner från scenen och pratar med sin publik. Precis så där gemytligt som det ska vara på småfestivaler.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.