Poodles är Kalmars hopp

Kalmar finns med på ett hörn i lördagens melodikval. Robert Olausson från Lindsdal är en av låtskrivarna bakom The Poodles låt Night Of Passion. Men vilka är The Poodles egentligen?.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2006

- Vi har gett ut plattor i andra konstellationer, men The Poodles har funnits som showband i fem år och turnerat mycket i Sverige, men inte speciellt mycket på östkusten, säger sångaren Jakob Samuel.

När The Poodles presenteras på presskonferensen intar de en tuff stentuff attityd men med en stor portion humor samtidigt.

Jakob Samuels cowboyhatt sitter stadigt på huvudet. Han ser glad ut.

- Jag blev tillfrågad att göra Nights Of Passion och sjöng den på den inskickade demon. Vi har snackat om att ta Poodles ett steg vidare och det känns jättekul, både att vara en outsider och vara med om att föra in hårdrock i Melodifestivalen.

The Poodles består av Jakob Samuel (sång), Christian Lundqvist (trummor), Pontus Nordgren (gitarr) och Pontus Egberg (bas).

Medlemmarna bor i Stockholm och säger att de har heavy metal som yrke. Bandet har bland annat spelat med Motörhead, Sepultura, Freak Kitchen, och Alice Cooper.

Robert Olausson är på plats i Karlskrona och när Barometern-OT talar med honom har han precis sett klart The Poodles första repetition.

- De är riktigt taggade, repet gick fantastiskt bra. Det är svårt att säga hur det kommer att gå. The Poodles är enda gruppen vilket kan vara en fördel. Samtidigt är de debutanter utan en hitkavalkad bakom sig.

Tävlingen är svårtippad. Det är många starka låtar och artister, och stor genrebredd.

Carin Janefrid
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.