Annons

Polisutredning mot Skistar läggs ned

Arbete • Publicerad 14 januari 2021
Polisen lägger ned utredningen efter en anmälan om hemfridsbrott mot Skistars säkerhetspersonal i Vemdalen. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

För två helger sedan avbröts en fest i Skistars personalbostäder i Vemdalsskalet av säkerhetspersonal då festandet bröt mot bolagets coronaregler. 13 säsongsanställda blev av med jobbet men minst en av dem valde att polisanmäla Skistars representanter för hemfridsbrott.

Nu har polisen lagt ned utredningen.

Annons

– Det fanns inget uppsåt att göra hemfridsbrott och därför är utredningen nedlagd, säger Agneta Brovinius vid polisen i Östersund till Östersundsposten.

Enligt vaktbolagets rapport pågick en fest med minst 15 personer i en bostad avsedd för tre personer. En av de boende i stugan har dock hävdat att de som fanns i stugan var de som arbetade tillsammans på dagarna och att de träffats för att titta på ishockey.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons