Annons

Polisen vädjar om tips efter flera skogsbränder

Efter flera skogsbränder i trakterna kring Högsby, Mönsterås och Fliseryd på kort tid vädjar nu polisen om tips från allmänheten.
Mönsterås/Högsby • Publicerad 2 juni 2019 • Uppdaterad 3 juni 2019
Blåljus
BlåljusFoto: Johan Nilsson/Sydöstran

Det började med två skogsbränder i Högsby kommun på fredagen. Först en brand på 70 gånger 100 meter, norr om 37:an, ett par kilometer väster om Mjösebo och sedan tre hektar några kilometer nordöst om den första brandplatsen.

Natten mot lördagen fortsatte det sedan med inte mindre än tre separata skogsbränder i ett område mellan Fliseryd och Sibbetorp. Den första var på ett uppskattningsvis 50 gånger 50 meter stort område utanför Fliseryd. Den andra på ett område på 200 gånger 250 meter utanför Sibbetorp. Och den tredje på ett 20 gånger 20 meter stort område strax norr om Bokelund.

Annons

Men det slutade inte där.

På sena lördagskvällen inkom ett nytt larm om skogsbrand – i samma trakt. Branden hade emellertid inte hunnit sprida sig särskilt långt, men hade å andra sidan en viss spridningsrisk till en skogsmaskin.

Polisen kan inte utesluta att bränderna anlagts och rubricerar samtliga som grov mordbrand.

– Det gör vi för att det finns stor spridningsrisk och för att det börjar bli många nu, säger Daniel Lundh, jourförundersökningsledare på Polisen i Kalmar.

Det finns ingen misstänkt och nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

– Har man hört eller sett någonting så kontakta polisen på 114 14 och lämna tips, säger Daniel Lundh.

Här saknas innehåll

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons