Annons

Polisen skickade känsligt brev till fel adress

Brott • Publicerad 27 februari 2020
Polismyndigheten får kritik för att ha skickat kopior av en anmälan till fel adress. Arkivbild.
Polismyndigheten får kritik för att ha skickat kopior av en anmälan till fel adress. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Justitieombudsmannen kritiserar polisen sedan kopior av en anmälan om olaga hot skickats till en adress där den anmälda personen kunde ta del av dem.

Anmälan gjordes av ett par i april 2018. Makarna hade sagt upp sitt hyreskontrakt och när de skulle lämna tillbaka nyckeln och få tillbaka en deposition uppstod en situation där de kände sig hotade av hyresvärdens son.

Annons

Kopian på den anmälan om olaga hot som upprättades skickades automatiskt av polisen till den adress som paret nyligen lämnat i stället för till den nya folkbokföringsadressen, vilket föranleder kritik från JO.

"Med tanke på uppgifterna i anmälan och av hänsyn till målsägandens säkerhet var det därför inte lämpligt att målsägandekopiorna skickades dit", skriver JO i beslutet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons