Annons

Polisen räddade 259 från övergrepp på center

Nigeria • Publicerad 5 november 2019
Nigeriansk polis har räddat 259 personer från ett så kallat muslimskt rehabiliteringscenter i staden Ibadan i den sydvästra delen av landet.
Nigeriansk polis har räddat 259 personer från ett så kallat muslimskt rehabiliteringscenter i staden Ibadan i den sydvästra delen av landet.Foto: 

Nigeriansk polis har räddat 259 personer från ytterligare ett så kallat muslimskt rehabiliteringscenter, nu i staden Ibadan i den sydvästra delen av landet. Bland de intagna fanns både kvinnor män och barn varav många rapporterat om fysiska och sexuella övergrepp och om att de kedjats fast för att förhindra flykt.

Fadeyi Olugbenga, talesperson för polisen, säger att nio misstänka förövare har gripits.

Annons

De intagna förs ofta till liknande institutionen av familjemedlemmar på grund av förseelser som småstölder och drogmissbruk. Men de har också blivit en slags avstjälpningsplats där anhöriga lämnar personer med psykiska problem.

I september inledde myndigheterna en insats mot sådana informella muslimska institutioner och sedan dess har nästan 1 500 personer återfått friheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons