Annons

Polis sköt mot bil efter misstänkt mordförsök

Två män har gripits vid en dramatisk insats efter ett mordförsök i Lerum. Gärningsmännen försökte preja en polisbil, och sedan köra på en polis, som då avlossade ett skott mot flyktbilen.
Brott • Publicerad 12 juli 2020
En polisbil prejades och en polis höll på att bli påkörd vid en insats i Lerum under lördagsnatten. Arkivbild.
En polisbil prejades och en polis höll på att bli påkörd vid en insats i Lerum under lördagsnatten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Händelsen tog sin början under lördagskvällen när två män tog sig in i en bostad i Olofstorp, norr om Göteborg, där de attackerade bostadsägaren med slag. Gärningsmännen lämnade platsen i en bil som senare upptäcktes av polis i Gråbo, ännu längre norr om Göteborg. När polisen skulle stoppa bilen försökte föraren preja polisbilen.

– Just den händelsen var dramatisk. Det blev en konfrontation – en plåtkonfrontation, mellan bilen och polisbilen – och i samband med det öppnar en kollega dörren för att gå ut och stoppa dem och då försöker de köra på honom. När det skedde sköt polisen mot bilen som försvinner från platsen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Annons

Bilen hittades senare övergiven i Trollhättan.

– Där hade vi en hundpatrull som anträffade en av männen gömd i skogen och han hade bilnyckeln i fickan. Efter inre spaning fick vi fram en adress där den andra mannen kunde befinna sig.

Ingen skadades eller behövde uppsöka sjukhus i samband med händelserna. Det har nu skrivits en anmälan om försök till mord, misshandel och hemfridsbrott.

Särskilda åklagarkammaren kommer även att utreda händelsen kring polisens skottlossning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons