Annons

Polis åtalas för dubbel misshandel av gripen

Brott • Publicerad 4 augusti 2022
De två misshandlarna skedde under samma dag i januari i år, enligt åtalet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis i Västerås åtalas för att ha misshandlat en man vid två olika tillfällen i samband med ett ingripande i Västerås i januari i år, skriver VLT.

Enligt åtalet har polisen först misshandlat den gripne genom att dra ut honom hårdhänt ur en bil, dra ned honom på marken och trycka ned hans ansikte hårt i marken. Han ska därefter ha pepparsprejat mannen i ansiktet och tryckt sitt knä hårt mot målsägandens nacke eller huvud.

Annons

Enligt åtalet fick mannen hudavskrapningar på huvudet, i ansiktet och på halsen samt blåmärken bland annat runt ögon och armar.

Händelseförloppet filmades av flera vittnen, enligt P4 Västmanland.

Polisen har enligt åtalet även misshandlat mannen samma dag på akutmottagningen i Västerås, genom att trycka ned honom på golvet och trycka sitt knä mot hans huvud när mannen var handfängslad.

Polisen åtalas i andra hand för tjänstefel.

Mannen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons