Polisbefäl anhållen misstänkt för våldtäkt

Brott • Publicerad 12 december 2019
En polis i Örebro har anhållits misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.
En polis i Örebro har anhållits misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett polisbefäl i Örebro har anhållits misstänkt för våldtäkt. Mannen anhölls på onsdagskvällen, rapporterar P4 Örebro , som tagit del av domstolshandlingar.

– Han förnekar brott, i övrigt kan jag inte uttala mig på grund av förundersökningssekretess, säger advokat Håkan Andersson till radion.

Mannen har förhörts och nya förhör kommer att hållas under fredagen. Polisens arbetsgivare vill inte uttala sig om misstankarna.

– Sedan är det här vår medarbetare som vi behöver ta hand om. I det här fallet har vi ju ett arbetsgivaransvar, säger Elisabeth Anestad, polisområdeschef i Örebro, till Nerikes Allehanda.

Åklagaren har till på lördag på sig innan polismannen måste begäras häktad eller släppas på fri fot.

– Jag kan inte säga någonting, det pågår en förundersökning och jag kommenterar varken gärningarna eller inblandade parter, säger Maria Sterup, chefsåklagare på Särskilda åklagarkammaren, till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.