Annons

Polen börjar bygga gränsskydd mot Belarus

Polen • Publicerad 27 januari 2022
Ett övergivet migrantläger vid gränsen mellan Polen och Belarus i november i fjol. Arkivbild.
Ett övergivet migrantläger vid gränsen mellan Polen och Belarus i november i fjol. Arkivbild.Foto: Leonid Shcheglov/AP/TT

Polen har börjat bygga ett högt gränsskydd vid landets östra gräns mot Belarus. Bygget som beräknas kosta motsvarande nästan 3,7 miljarder svenska kronor, ska hindra migranter att ta sig över gränsen.

Skyddsstängslet byggs i metall och blir 5,5 meter hög. Den ska sträcka sig 180 kilometer längs med gränsen som delvis också består av floden Västra Bug.

Annons

Tusentals migranter från Mellanöstern och Afrika försökte i fjol ta sig in över gränsen, vilket lett till sammandrabbningar med polska gränsvakter.

EU beskyller Belarus för att använda migranterna till att destabilisera Europa, sedan väst infört sanktioner mot landet som misstänks för att ha riggat det förra valet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons