Annons

Mordförsök – tonårspojke skjuten i Hässleholm

Brott • Publicerad 5 juni 2022
En pojke i tonåren hittades på söndagskvällen skottskadad på Götagatan i centrala Hässleholm. Händelsen rubriceras som försök till mord.
En pojke i tonåren hittades på söndagskvällen skottskadad på Götagatan i centrala Hässleholm. Händelsen rubriceras som försök till mord.Foto: Johan Nilsson/TT

En tonårspojke har påträffats i centrala Hässleholm med skador som troligtvis orsakats av ett skjutvapen, enligt polisen. Händelsen utreds som försök till mord.

Polisen utgår från att pojken är skjuten.

Annons

– Det finns inget som motsäger det, säger Rickard Lundqvist på polisregion Syd.

Pojken – som är under 18 men över 15 år – har förts till sjukhus med ambulans. Enligt en första bedömning var skadan inte livshotande.

Platsen har spärrats av medan en brottsplatsundersökning pågår.

– Vi har gott om resurser kvar på plats, bland annat en specialsökhund som spårar vapen. Brottsplatsundersökningen fortsätter troligen under natten, säger Rickard Lundqvist strax efter 23 på kvällen.

Även vittnen hörs och polisen går igenom eventuella filmer i övervakningskameror.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons