Annons

Damernas första golfmajor skjuts upp

Herrgolfarna på PGA-touren får spela utan publik framöver.
På damernas LPGA-tour går man ett steg längre. Tre tävlingar skjuts upp – bland annat årets första major.
Golf • Publicerad 12 mars 2020
Damernas första major, som skulle ha spelats första veckan i april, skjuts upp.
Damernas första major, som skulle ha spelats första veckan i april, skjuts upp.Foto: Chris Carlson/AP/TT

LPGA har tidigare i år ställt in tävlingar i Asien på grund av coronaviruset och nu drabbas även golftävlingar på amerikansk mark. Nästa veckas tävling i Phoenix, Arizona, skjuts upp precis som de nästkommande två tävlingarna i Kalifornien. Det innebär att årets första major, ANA Inspiration i Rancho Mirage, inte kommer att spelas som planerat 2–5 april.

I ett uttalande säger LPGA-chefen Mike Whan att han hoppas att de tre tävlingarna, speciellt majorn, kan avgöras senare under säsongen.

Annons

På herrarnas PGA-tour har det länge varit "business as usual", men även där görs förändringar på grund av corona-pandemin.

Stortävlingen The Players Championship på TPC Sawgrass inleddes på torsdagen, med publik på banan och Henrik Stenson som ensam svensk i startfältet. Men touren stoppar nu åskådare på alla sina tävlingar från och med fredagens spel.

Beslutet gäller till och med tävlingen i San Antonio, Texas, som avgörs 2–5 april. Veckan därefter väntar årets första herrmajor, US Masters på Augusta National, men i nuläget finns fortfarande möjligheten att den tävlingen kan genomföras som planerat.

PGA-tourtävlingen som skulle ha spelats på Dominikanska republiken 26–29 mars skjuts dock upp. Detta på grund av de logistiska problem som kan uppstå på grund av restriktioner kring internationella resor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons