Peter Morén

Nyheter • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 

Peter Morén är vanligtvis en av tre i Peter Bjorn and John (ni vet de med superhiten Young Folks), men I spåren av tåren är hans egen skapelse (producerad av Tobias Fröberg) och texterna är på svenska. Och nu talar vi verkligen om texter!

Inga ord eller meningar är skapade av slentrian - det påminner en hel del om namn som Billie the Vision and the Dancers, Hello Saferide, Anna Järvinen eller Markus Krunegård - orden är på allvar, men för den skull inte nedtyngda. Kanske för att perspektivet ibland skruvas till.

Texterna är en sak. Melodierna en annan. Utan att vara hitlåtar fastnar låt efter låt. Ett land som inte är, I spåren av tåren, Esther, Oh, jag älskar dig!, det blir fler och fler som jag vill lyssna en gång till.

Och det är ett gott betyg.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.