Annons

Personbästa för Majorov – till EM-final

Nikolaj Majorov fick en bra start på konståknings-EM i Graz.
I korta programmet noterades han för personbästa 74,39 poäng – och knep därmed en finalplats.
Konståkning • Publicerad 22 januari 2020

Leendet fanns där kort efter kortprogrammets slut. När 19-årige Nikolaj Majorov en stund senare fick se sin poäng i konståknings-EM i österrikiska Graz – då knöt han båda nävarna och visade ett ännu bredare leende.

Vilket inte var särskilt konstigt.

Annons

74,39 poäng är nämligen en nivå som han aldrig tidigare har nått när det har handlat om kortprogram.

Och med den poängskörden säkrade Majorov – som var 27:a på förra årets EM – en 14:e plats och en plats i finalen, herrarnas fria program som avgörs på torsdagen.

21-årige Illya Solomin fick 64,91 poäng och slutade på en 25:e plats, vilket innebär att han inte är bland de 24 åkarna som får ta sig an det fria programmet.

Michal Brezina, Tjeckien, var poängbäst på 89,77, följt av Dmitrij Alijev, Ryssland, (88,45) och Artur Danielian, Ryssland, (84,63)

18-åriga Anita Östlund – som gör sitt sjätte stora mästerskap – kliver in EM på fredag, när damernas korta program körs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons