Annons

Över 50 gripna vid covidprotest i Nya Zeeland

Nya Zeeland • Publicerad 10 februari 2022
Polisen grep på torsdagsförmiddagen, lokal tid, ett femtiotal personer som sedan i tisdags protesterat utanför Nya Zeelands parlament.
Polisen grep på torsdagsförmiddagen, lokal tid, ett femtiotal personer som sedan i tisdags protesterat utanför Nya Zeelands parlament.Foto: Mark Mitchell/AP/TT

Minst 50 personer greps under torsdagsförmiddagen, lokal tid, då polis började skingra den protest som pågått utanför Nya Zeelands parlament i Wellington sedan i tisdags, rapporterar New Zealand Herald.

Protesterna har inspirerats av liknande demonstrationer i kanadensiska Ottawa och missnöjet handlar om covidrestriktioner – i synnerhet krav på vaccin.

Annons

Men landets premiärminister poängterar att det är en relativt liten protest och att landets coronapolitik stöds av en majoritet.

– Samtidigt som det här händer så är det tiotusentals som går och vaccinerar sig, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons