Annons

Blodig attack i södra Thailand

Minst 15 människor har dödats i en attack i Yata i sydligaste Thailand. Islamistiska rebeller beskylls för dådet som beskrivs som ett av de blodigaste på flera år.
Thailand • Publicerad 6 november 2019
En polis och flera bybor dödades i attacken i södra Thailand.Foto: Johan Hallnäs/TT

Rebellerna slog till mot två vägspärrar som var bemannade av bland annat frivilliga civila. En polis och flera bybor dödades i attacken. Rebellerna använde också sprängmedel och spred ut så kallade fotanglar för att undkomma förföljare.

Islamistiska rebeller anklagas för attacken men ingen grupp har tagit på sig dådet. Grupperna som ligger bakom våldet i regionen går sällan ut med offentliga förklaringar till sina dåd.

Annons

Premiärministern och juntaledaren Prayut Chan-O-Cha säger att förövarna måste ställas till svars, uppger en talesperson på försvarsdepartementet.

Attacken är den dödligaste på flera år i det muslimskdominerade området. Omkring 7 000 människor har dödats sedan 2004 i den lågintensiva konflikten i de tre sydliga provinserna.

Undantagstillstånd råder i regionen, som bevakas och patrulleras av militär och frivilliga civila. Några rebellgrupper i området uppger att de slåss för självständighet.

Johan Hallnäs/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons