Annons

Oro i Florida över presidentens hälsa

Medkänsla och sorg – men några tycker att han får skylla sig själv eftersom han har lekt med corona-elden.
Nyheten att USA:s president Donald Trump har lagts in på sjukhus för covid-19 skakar om invånarna i hans hemdelstat Florida.
USA • Publicerad 3 oktober 2020
Trumpsupportrar har samlats utanför militärsjukhuset Walter Reed, där USA:s president nu vårdas för covid-19.
Trumpsupportrar har samlats utanför militärsjukhuset Walter Reed, där USA:s president nu vårdas för covid-19.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

– Jag känner mig orolig och ledsen, det gäller ju vår president, säger Victor Sbrigata, som jobbar som väktare i Miami.

– Han är också en medmänniska. Nu hoppas jag att han tillfrisknar.

Annons

Sbrigata säger att presidentparets hälsa är det enda som han och vännerna har pratat om i det regniga Miami alltsedan Donald Trump via Twitter meddelade att han och hustrun Melania hade testat positivt för covid-19.

Som en bomb

Enligt collegestudenten Hunter Morrison slog sjukdomsbeskedet ner som en bomb.

– När jag vaknade i morse tittade jag på Twitter och det var överfullt av Trump och coronaviruset. På ett plan ville jag bara skratta, eftersom han varit så oförsiktig. Men det är klart att jag inte önskar någon annan att bli sjuk.

Maria-Elena Lopez, som är aktiv i Demokratiska partiet i länet Miami Dade, håller med. Som medmänniska tycker hon synd om Donald Trump. Men hon anser också att det är märkligt att han inte har blivit sjuk tidigare, eftersom han inte gjort sig känd som en person som uppmuntrar bruk av munskydd.

"Mycket oansvarig"

– Han är som ett barn som får höra att man inte ska leka med elden – och så gör han det ändå. Han har varit mycket oansvarig, säger Lopez.

– Vid debatten i veckan kritiserade han (Demokraternas presidentkandidat) Joe Biden för att han bär munskydd så ofta. Men Biden är frisk.

På amerikanska tv-kanaler visas gång på gång den video som en blek president spelade in kort innan han flögs i helikopter till Walter Reed-sjukhuset i Maryland. I den hävdar han att han mår "väldigt bra". Men 74-årige Trump uppges ha symptom som feber, hosta och trötthet.

Utanför sjukhuset där han vårdas har anhängare samlats, viftandes med amerikanska flaggor och Trumpfanor.

Donald Trump är uppvuxen i New York. Men i fjol skrev han och hustrun sig i Palm Beach i Florida där presidentens anläggning Mar-a-Lago ligger.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons