GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Örn och Swartling startar skivbolag

Han har jobbat med några av Sveriges största artister. Nu startar Stefan Örn skivbolag ihop med Peter Swartling.
– Vi vill jobba långsiktigt med våra artister, säger han.
Nyheter • Publicerad 23 september 2014
Vanessa Falk blir det Stefan Örns och Peter Swartlings första signade artist.
Vanessa Falk blir det Stefan Örns och Peter Swartlings första signade artist.
Foto: 

Art:ery Music Group.

Så heter före detta Kalmarbon Stefan Örns och Peter Swartlings nystartade bolag.

– Det är ett produktionsbolag, men vi kan också fungera som skivbolag och släppa egna artister. I Norden kommer vi nog att vara skivbolag, säger Stefan Örn, före detta Kalmarbo som numera jobbar som låtskrivare och producent uppe i Stockholm.

Stefan Örn blev upptäckt av Anders Bagge 2007 och jobbade under flera år i hans studio. Han slutade där, jobbade på egen hand ett par år, men nu är han tillbaka i ett stort samarbete. Den här gången som en av de drivande i produktions- och skivbolaget Art:ery Music Group. Han har bytt en Idol­jurymedlem mot en annan.

– Jag var färdig ute hos Bagge. Jag kände att jag inte ville fortsätta skriva och producera låtar och sedan bara lämna bort dem hela tiden. Jag var trött på hela den grejen. Jag vill jobba med att ta fram artister och jobba långsiktigt med dem, säger Stefan Örn.

Peter Swartling, som ingick i den ursprungliga Idoljuryn och har lång erfarenhet i musikbranschen, är Örns nya samarbetspartner.

– Jag älskar att vara i studion och kan mest om det, medan han gillar och är bra på businessbiten, säger Örn.

Första signade artisten är Vanessa Falk (nyligen bortgångne Christian Falks dotter). Hennes första singel Hurt premiärspelades på TV4 Nyhetsmorgon för någon vecka sedan och gick upp i topp på Itunes-listan

– Vi har jobbat ihop i ett och ett halvt år, men tog ett break när hennes bror tog livet av sig. Hurt är första låten vi skrev när hon började jobba igen. Och det är egentligen sången från demoinspelningen som ligger kvar. Det var sådan känsla när hon sjöng in den så jag kände direkt att jag inte ville ta i det, säger Stefan Örn.

Vanessa Falk är bara början. Men det finns fler artister på ingång.

– Genre spelar ingen roll. Vi vill ha bra kvalitet. Vi kommer att signa ganska få artister, men ha långsiktiga planer med dem.

Det låter som ett dyrt upplägg?

– Ja, vi har en finansiär i projektet som gör att vi vet att vi kan jobba i fem år. Men nu gäller det att visa att man har lite fingertoppskänsla.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.