GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Orbáns halsduk upprör Ukraina

Ukraina • Publicerad onsdag 06:25
Ungerns premiärminister Viktor Orban. Arkivbild.
Ungerns premiärminister Viktor Orban. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Ungerns premiärminister Viktor Orbán intervjuades i söndags med en fotbollshalsduk på sig.

Det fick Ukraina att se rött.

På halsduken fanns nämligen en karta över det gamla Storungern – som innefattar områden inom de nuvarande länderna Österrike, Slovakien, Rumänien, Kroatien, Serbien och Ukraina.

Ukraina kallar nu upp den ungerske ambassadören för att kräva en ursäkt.

"Främjandet av revisionistiska idéer i Ungern bidrar inte till utvecklingen av ukrainsk-ungerska relationer och stämmer inte med principerna för europeisk politik", skriver talespersonen Oleg Nikolenko på Facebook, enligt The Guardian.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.