Annons

Ommöblering i Ukraina: premiärministern ut

Ukraina • Publicerad 3 mars 2020
Ukrainas premiärminister Oleksyj Hontjaruk uppges vara på väg att avgå.
Ukrainas premiärminister Oleksyj Hontjaruk uppges vara på väg att avgå.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Ukrainas premiärminister Oleksyj Hontjaruk avgår i vad som väntas vara ett första steg i en större ommöblering av regeringen, meddelar en parlamentsledamot från president Volodymyr Zelenskyjs parti.

Finansministern, utrikesministern och statsåklagaren kan också vara på väg ut, säger parlamentsledamoten Halyna Yantjenko, efter ett partimöte som hölls inför ett särskilt sammanträde i parlamentet som presidenten kallat till på onsdag.

Annons

Vice premiärminister Denys Sjmyhal kommer att nomineras av president Zelenskyj att ta över efter Hontjaruk, enligt Yantjenko.

– Vi förväntar oss stora förändringar, säger hon.

I januari erbjöd sig Oleksyj Hontjaruk att avgå efter att ett ljudklipp uppdagats där en man som lät som honom sågade presidentens ekonomiska kunskaper, samt sina egna. Volodymyr Zelenskyj ville dock att han skulle stanna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons