GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt ryskt gashot – anklagar Ukraina

Ryssland/Ukraina • Publicerad tisdag 14:17
Rysslands gasjätte Gazprom har sitt högkvarter i Lachta centre i Sankt Petersburg. Den 462 meter höga skyskrapan är Europas högsta. Arkivbild.
Rysslands gasjätte Gazprom har sitt högkvarter i Lachta centre i Sankt Petersburg. Den 462 meter höga skyskrapan är Europas högsta. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Den ryska gasjätten Gazprom hävdar att gas har blivit stulen när den har transporterats genom Ukraina på väg mot Moldavien.

När gasen har nått Ukraina har det varit mer i ledningen än när den sedan passerat gränsen till Moldavien, enligt bolaget, som säger att det handlar om 52 miljoner kubikmeter gas.

Om det fortsätter att vara så den 28 november så kommer gasleveranserna att strypas, understryker Gazprom.

Ryssland har sedan tidigare använt sina gasledningar som ett påverkansverktyg under Ukrainakriget. När västvärlden har lagt nya sanktioner mot landet har det svarat genom att skruva åt gaskranarna.

I Ukraina bedöms det vara en rysk strategi att slå ut elförsörjningen när vintern närmar sig. En stor del av anfallen riktas mot viktig infrastruktur.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.