GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt miljardstöd till Ukraina

Ekonomi • Publicerad onsdag 05:13
Världsbankschefen David Malpass. Arkivbild.
Världsbankschefen David Malpass. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Världsbanken har tillkännagivit ett nytt stöd till Ukraina om 4,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 48 miljarder kronor, rapporterar CNN.

Pengarna, som kommer från USA, ska hjälpa till att betala löner till anställda inom vården, det offentliga och skolan, de ska också bland annat gå till pensionsutbetalningar och sociala program.

"Mitt i det pågående kriget och den eskalerande förstörelsen av infrastruktur är vårt engagemang för att leverera akut hjälp till folket i Ukraina lika starkt som tidigare", säger Världsbankschefen David Malpass i ett uttalande.

"Pengarna kommer att hjälpa oss att möta akuta behov under vintern", skriver Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal på Twitter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.