Annons

Nya rekord på börsen

Det är ingen hejd på börsutvecklingen som sätter nya rekord närmast dagligen. Fredagen var inget undantag.
Börs • Publicerad 8 januari 2021
Börsklockan ringer in nya rekord. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vid 13-tiden har Stockholmsbörsens breda OMXS-index stigit 0,8 procent till ny rekordnivå. Därmed hänger Stockholm på den allmänna världstrenden liksom utvecklingen på de ledande Europabörserna.

Bäst i förmiddagshandeln går verkstadskoncernen Atlas Copco, plus 2,5 procent, som även var en av gårdagens stora vinnaraktie. Skanska följer strax därefter, plus 2,4 procent. På morgonen rapporterade byggbolaget en ny mångmiljardorder i USA. Och nya förväntade stimulanspaket från den amerikanska regeringen kan gynna Skanska framöver.

Andra vinnaraktier är låsjätten Assa Abloy, upp 1,6 procent, samt SKF och SCA, plus 1,5 procent vardera. I andra änden märks storbanksaktierna som alla backar tillbaka. I botten på tungviktarlistan syns Swedbank, SEB och Nordea som alla faller 1,6 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons