Annons

Nya gripanden efter Landvetterdådet

Brott • Publicerad 4 februari 2020
Flera bilar förstördes vid sprängningen i Landvetter i november. Nu har fler misstänkta gripits. Arkivbild.
Flera bilar förstördes vid sprängningen i Landvetter i november. Nu har fler misstänkta gripits. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare två personer har frihetsberövats misstänkta för inblandning i höstens sprängning i Landvetter utanför Göteborg, meddelar polisen.

Misstankarna gäller försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse. Sedan tidigare sitter två personer häktade på samma brottsmisstankar.

Annons

Ingen skadades vid sprängningen den 1 november på en parkeringsplats i ett bostadsområde, men flera bilar skadades och började brinna.

Förutom de nya gripandena har flera husrannsakningar gjorts, enligt Urban Svan, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst. Fallet har kopplingar till södra Sverige och insatserna har skett inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons