GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya bullar med vassa föremål hittade i Malmö

Brott • Publicerad onsdag 16:31
Nya försök att skada hundar i Malmö har skett. Under onsdagsmorgonen hittades bullar preparerade med vassa föremål på Gamla kyrkogården. Arkivbild.
Nya försök att skada hundar i Malmö har skett. Under onsdagsmorgonen hittades bullar preparerade med vassa föremål på Gamla kyrkogården. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det har hittats nya bullar preparerade med vassa föremål i Malmö. Denna gång på Gamla kyrkogården i de centrala delarna av staden, rapporterar Sydsvenskan.

– Det rör sig om mellan 15 och 20 bullar på olika ställen på kyrkogården, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till Skånska Dagbladet.

Ingen hund ska ha skadats, men förra veckan tvingades två hundar till operation efter att ha ätit preparerad mat.

Försöken med att skada hundar i Malmö har pågått i två år och det har gjorts runt 160 polisanmälningar om förgöring – en rubricering som används när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur.

Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.