Annons

Nya brottsmisstankar i Hagen-fallet

Norge • Publicerad 3 oktober 2020
Polisen letar efter spår vid paret Hagens bostad. Arkivbild.
Polisen letar efter spår vid paret Hagens bostad. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

En släkting till miljardären Tom Hagen är misstänkt för att han försökt påverka ett viktigt vittne i fallet. Släktingen förnekar brott, säger dennes advokat Trond Eirik Aansløkken till VG.

Släktingen talade i telefon med vittnet i somras. Vittnet, som gjort en polisanmälan, upplevde samtalet som hotfullt och som ett försök att påverka tidigare lämnade uppgifter.

Annons

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om misstankarna.

Anne-Elisabeth Hagen, Tom Hagens hustru, försvann i slutet av oktober 2018. Från början arbetade polisen utifrån hypotesen att hon kidnappats, men ändrade förra sommaren sin huvudteori till att hon dödats.

Tom Hagen misstänks vara inblandad i hustruns död. Han häktades i slutet av april i år men försattes på fri fot drygt en vecka senare. Misstankarna mot honom kvarstår.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons