Annons

Ny handbok för samlad kommunal krisberedskap

Samhälle • Publicerad 7 november 2019
En ny övergripande handbok för kommunal krisberedskap tas fram av Myndigheten för samhällskydd och beredskap och Sveriges Kommuner och Landsting. Arkivbild.
En ny övergripande handbok för kommunal krisberedskap tas fram av Myndigheten för samhällskydd och beredskap och Sveriges Kommuner och Landsting. Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/TT

Det finns ett stort antal vägledningar om krisberedskap i kommunerna. Men nu tar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) fram det första samlade krisberedskapsstödet som omfattar hela kommunernas verksamheter.

Handboken ska enligt MSB ge en överblick och riktas till bland annat nya säkerhetssamordnare och andra berörda. Den ska även kunna ge fördjupning för mer erfarna samordnare och ansvariga för samhällsviktiga verksamheter.

Annons

Det är ett treårigt projekt som påbörjades i år. Olika kommuner ska anlitas för att bidra till delar av handboken. Materialet ska löpande publiceras på MSB:s sajt.

Under första kvartalet nästa år ska kapitel släppas om krisberedskap för bland annat dricksvatten, räddningstjänst, energiförsörjning, hamnar, samhällsberedskap och säkerhet i offentlig miljö.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons