Annons

Nu ska bussfuskarna fångas i Stockholm

Trafik • Publicerad 28 juli 2020
Nu väntar biljettkontroller för busspassagerarna i Stockholm. Arkivbild.
Nu väntar biljettkontroller för busspassagerarna i Stockholm. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

I mitten av juni återinförde Storstockholms lokaltrafik (SL) biljettkontroller i tunnelbanan, och nu är det dags för nästa steg när det gäller bussar och lokalbanor. Från och med den 29 juli kommer biljettkontroller att ske också där.

Kontrollanterna kommer att stå på hållplatsen då resenärer kliver av, och kontrollera biljetterna på en armlängds avstånd, skriver SL i ett pressmeddelande.

Annons

Under den värsta fasen av coronapandemin slopade SL biljettkontrollerna i tunnelbanan. För att skydda bussförarna fick busspassagerarna kliva på genom bakdörrarna, och behövde inte visa sina biljetter.

Enligt SL har detta lett till ett kolossalt fuskande med biljetterna. SL skriver i ett pressmeddelande att betalningsviljan hos bussresenärerna "varit mycket låg", och att SL har förlorat cirka 100 miljoner kronor i veckan på fusket, i kombination med minskat resande under pandemin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons