NRK: Hagen träffade misstänkt minst 10 gånger

Norge • Publicerad 10 maj 2020
Avspärrningsband utanför Tom Hagens arbetsplats.
Avspärrningsband utanför Tom Hagens arbetsplats.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Den mordmisstänkte norske miljardären Tom Hagen hade minst tio möten med den man i 30-årsåldern som nyligen greps i utredningen av Hagens hustru Anne-Elisabeth Hagens försvinnande, enligt källor till public service-bolaget NRK.

Mannen, en expert på kryptovalutor, frihetsberövades i torsdags kväll misstänkt för mord, men har nu släppts på fri fot. Misstankarna kvarstår men gäller nu grovt olaga frihetsberövande. Hagen är fortfarande misstänkt för mord eller medverkan till mord, men har också han släppts ur häktet.

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan hösten 2018. Försvinnandet klassades i flera månader som en kidnappning och enorma resurser lades på att hitta henne, men utan resultat. Polisen misstänker nu att hela kidnappningshistorien är uppdiktad av Tom Hagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.