Annons

Norge avstår världscupfinal av virusrädsla

Det norska skidlandslaget, med stjärnor som Therese Johaug och Johannes Høsflot Klæbo, står över världscupavslutningen i Nordamerika på grund av rädsla för coronaviruset.
Fotboll • Publicerad 10 mars 2020
Therese Johaug är en av de norska skidstjärnorna som inte åker till Nordamerika. Arkivbild.
Therese Johaug är en av de norska skidstjärnorna som inte åker till Nordamerika. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB scanpix/TT

I helgen inleds den en vecka långa avslutningen av världscupen i längdskidor med en minitour i Kanada och USA. Men samtliga åkare i det stjärnspäckade norska landslaget kommer att stanna hemma.

Anledningen är den globala spridningen av coronavirus som får allt större inverkan även på idrottsvärlden.

Annons

– I den situation vi nu befinner oss i, med tanke på spridningen och smittan av coronavirus, har vi ett ansvar att prioritera hälsa före prestation, säger Torbjørn Skogstad i det norska skidförbundets längdkommitté.

De svenska längdåkarna, som meddelat att de ska åka till Nordamerika, ser därmed ut att få klart större möjligheter att ta topplaceringar i tävlingarna som arrangeras i Quebec, Minneapolis och Canmore den 14–22 mars.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons