Annons

Nordström lämnar som ordförande i Vattenfall

Ekonomi • Publicerad 3 februari 2022
Lars|G Nordström avgår som Vattenfalls ordförande. Arkivbild.
Lars|G Nordström avgår som Vattenfalls ordförande. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

I april avgår Lars G Nordström som styrelseordförande i statliga energijätten Vattenfall efter ett drygt decennium. Nordström meddelade sitt beslut under torsdagen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

"Jag är glad att jag haft möjligheten att vara ordförande för Vattenfall. Att ha fått vara del av resan under de här senaste åren har varit en stor ära och jag är mycket stolt över var Vattenfall är i dag. Jag har tjänstgjort som ordförande i elva år och känner nu att det är dags att lämna. Jag vill tacka styrelsen och alla anställda på Vattenfall, utan er hade det inte varit möjligt", säger Nordström enligt texten.

Annons

Han avgår i samband med årsstämman den 28 april. Nordström utsågs av regeringen till styrelseordförande för Vattenfall 2011.

Det är också regeringen som ska utse den nya styrelseordföranden och så fort det skett kommer beslutet att kommuniceras, står det i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons