Annons

NBA gör om stjärnmatch för att hedra Bryant

Basketvärlden fortsätter att hylla Kobe Bryant.
NBA har bestämt att göra om nästa månads All star-match i Chicago för att hedra den omkomne legendaren.
Basket • Publicerad 31 januari 2020
Kobe Bryant. Arkivbild.
Kobe Bryant. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Det nya formatet är utformat som en vanlig match med fyra perioder. De två lagen – ledda av kaptenerna LeBron James och Giannis Antetokounmpo – representerar varsin välgörenhetsorganisation från Chicago och vinnaren av varje period får 100 000 dollar, motsvarande runt en miljon kronor.

I fjärde perioden stängs klockan av. Då ska lagen nå ett visst poängantal, baserat på det ledande lagets totala poäng, som adderas med 24 poäng – det nummer som Kobe Bryant bar under andra halvan av sin karriär.

Annons

Till exempel: Om ställningen är 100–95 efter de första tre perioderna kommer det totala poängmålet vara 124. För att vinna All star-matchen måste laget med 100 poäng göra 24 poäng i fjärde perioden innan det andra laget gör 29 poäng, och vice versa.

Det vinnande laget får sedan 200 000 dollar, närmare två miljoner kronor, som går till den utvalda välgörenhetsorganisationen.

Det nya formatet ska enligt NBA ”öka tävlingsgraden, öka spänningen och göra att varje period bidrar till välgörenheten.”

Kobe Bryant kommer också att hyllas på andra sätt i samband med eventet, som hålls den 16 februari.

Amerikanen deltog i 18 All star-matcher under sin 20 år långa karriär i Los Angeles Lakers och är delad etta på listan över att bli utsedd till matchernas mest värdefulla spelare (fyra gånger).

Kobe Bryant, hans 13-åriga dotter Gianna och sju andra personer omkom i en helikopterolycka utanför Los Angeles i söndags.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons