Annons

National Portrait Gallery stänger i tre år

Konst • Publicerad 5 november 2019
John Taylors "Chandos portrait", som föreställer William Shakespeare, är ett av alla porträtt som finns att beskåda på National Portrait Gallery i London. Arkivbild.
John Taylors "Chandos portrait", som föreställer William Shakespeare, är ett av alla porträtt som finns att beskåda på National Portrait Gallery i London. Arkivbild.Foto: Sang Tang/AP/TT

Konstmuseet National Portrait Gallery i London kommer från och med juni nästa år att hålla stängt i tre år, rapporterar BBC.

Skälet till stängningen är en större ombyggnad, bland annat ska museet få en ny huvudentré. Ombyggnadsprojektet väntas kosta 35,5 miljoner pund, ungefär 438 miljoner kronor.

Annons

Museet stänger den 20 juni nästa år och under de år ombyggnaden pågår ska museets konst i stället visas på museum runt om i Storbritannien.

National Portrait Gallery, beläget vid Saint Martin's Place i London, är känt för sin samling av porträttmålningar och fotografier av historiskt betydelsefulla och kända brittiska personer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons