Annons

Narkossköterska sövde sig själv

Narkossjuksköterskan sövde sig själv och sjönk ihop under ett kirurgiskt ingrepp. Nu är hon anmäld och avstängd från jobbet, rapporterar .
Vård • Publicerad 10 augusti 2022
Narkossjuksköterskan sövde sig själv med Propofol. Arkivbild.
Narkossjuksköterskan sövde sig själv med Propofol. Arkivbild.Foto: Richard Vogel/AP/TT

Narkossjuksköterskan sjönk plötsligt ihop under ett pågående kirurgiskt ingrepp på en klinik i Malmö. Kollegorna upptäckte att hon hade en så kallad venös infart i armvecket. Hon kvicknade till efter ett par minuter och medgav senare att hon hade injicerat sömnmedlet Propofol.

Ansvariga på kliniken har inte fått någon klargörande förklaring från sjuksköterskan, som beskrivs som en betrodd medarbetare, om varför hon injicerade sömnmedlet. Incidenten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och sjuksköterskan har polisanmälts, stängts av från jobbet samt erbjudits stöd från företagshälsovården.

Operationen kunde slutföras sedan både narkosläkare och en annan narkossjuksköterska tillkallats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons