unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

MTG flaggar för storvinst

Gaming- och esportsbolaget MTG presenterar oväntat starka siffror för fjärde kvartalet 2020. Arkivbild.
Gaming- och esportsbolaget MTG presenterar oväntat starka siffror för fjärde kvartalet 2020. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Esport- och gamingbolaget MTG presenterar ett starkt preliminärt resultat för fjolårets fjärde kvartal. Aktien i MTG stiger med 2,4 procent.

Beskedet kommer inför fastställandet av villkoren i en redan aviserad företrädesemission.

MTG:s justerade rörelseresultatet (ebitda) under det fjärde kvartalet förra året uppgick till 193 miljoner kronor, jämfört 84 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen under kvartalet sjönk till 1 064 miljoner, mot 1 163 miljoner ett år tidigare.

Enligt rapporten befinner sig MTG i förhandlingar om förvärv av en mobilspelutvecklare, där MTG gett ett bud på omkring 130-150 miljoner dollar exklusive en tilläggsköpeskilling baserad på framtida resultat.

"Det har inte ingåtts några bindande avtal och det är inte säkert att MTG kommer att förvärva det aktuella målbolaget på dessa villkor, eller överhuvudtaget", skriver MTG.