Moto Boy och Asha Ali till Strandfestivalen

Ola Joyce ställer in, men Moto Boy, Asha Ali och åtta andra band kommer. Nu är Strandfestivalen i Oskarshamn färdigbokad.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2010
...Moto Boy spelar på sommarens Strandfestival i Oskarshamn.
Foto: Scanpix
...Moto Boy spelar på sommarens Strandfestival i Oskarshamn. Foto: ScanpixFoto: 
Asha Ali och...
Foto: Scanpix
Asha Ali och... Foto: ScanpixFoto: 

För inte så länge sedan var Oskar Humlebo, Moto Boy, förband till Whitney Houston i Globen och förra sommaren förtrollade han en fullsatt Emmaboda kyrka som försmak till Emmabodafestivalen. I sommar kan du alltså se Moto Boy på Strandfestivalen i Oskarshamn.

Det andra lite större namnet i det här släppet är Asha Ali, singer/songwriter med låtar som Hurricane och The time is now. Klara är också Oskarshamnsbandet Indevotion som gick till riksfinal i talangtävlingen Rockkarusellen 2009. Resterande band i släppet är The Snitch (trio från Oskarshamn), Astro Boy (rockfunk från Kalmar), Kuddkrig (oskarshamnsk electrosynth), Bowties (åttamannaband med fluga som klädkod och en massa blås i instrumenteringen), Yours Truly Trio, Bunnymajs (elektroniska toner från Öland) och Dawn Arise (hardcoreband som ger allt live).

Ola Joyce, vars låt Window shopping spelas flitigt på radio, har däremot ställt in sin spelning. Orsaken är att han blivit dubbelbokad.

Klara sedan tidigare är Deportees, Name the Pet, Twiggy Frostbite, Her Bright Skies med flera. Strandfestivalen är 29 juli till och med den 1 augusti.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.